Surówka z białej rzodkwi

4.5 (182 ocen)

  • 15 min

Ta surówka w mig znika ze stołu, bo pasuje do wszystkiego.

  • 15 min

Składniki:

  • jedna biała rzodkiew
    kilka liści sałaty masłowej
    prawie pół puszki kukurydzy
    jeden pomidor
    majonez Kętrzyński
    jogurt naturalny
    sok z cytryny
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z białej rzodkwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • surowka z rzodkwi 1. Rzodkiew pokroić w półtalarki, pomidora w kostkę. Liście sałaty porwać na mniejsze kawałki. Dodać kukurydzę. Łyżkę majonezu wymieszać z dwiema łyżkami jogurtu, dodać odrobinę soku z cytryny i cukru. Wymieszać i polać surówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować