Surówka z białej kapusty na zimę

4.5 (142 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo smaczna surówka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Główka białej kapusty,10 szt ogórków gruntowych,2 papryki czerwone,2 marchewki,1 cebula
    Zalewa:1.5 szklanki octu,4 szklanki wody,2 łyżki cukru,3 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Surówka z białej kapusty na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować,ogórki pokroić w plastry(nie obierać),paprykę pokroić w paski,cebulę w pół plasterki,a marchewkę zetrzeć na jarzynce.Wszystkie składniki razem połączyć.Zagotować składniki na zalewę.Zalać warzywa i odstawić na godzinę.Po tym czasie powkładać do słoików.Pasteryzować 10min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować