Surówka z białej kapusty

5 (165 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Surówki do obiadu to podstawa , każdego drugiego dania. Ta z białej kapusty jest szybka I pyszna .

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół główki białej kapusty
    1 duża marchewka
    1 duża cebula biala
    Kawałek pora
    Sól
    Pieprz
    Cukier
    Kilka kropel octu
    2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapuste siatkujemy dość drobno . Marchew I cebule obieramy . Marchew tarkujemy na drobnych oczkach, cebule I por kroimy w drobna kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy w misce dodajemy sól, cukier oraz ocet ponownie mieszamy I lekko ugniatamy by kapysta puściła troche soku . Dokladamy majonez I pieprz do smaku . Mieszamy.
    Gotowe smacznego .

Porady

Do surówki można dodac kukurydze.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować