Surówka z białej kapusty

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Moja ulubiona surówka.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 mała główka białej kapusty
    2-3 marchewki
    sól, pieprz
    sok z cytryny
    majonez
    natka pietruszki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy, solimy i odstawiamy na ok 2 godziny żeby zmiękła. Po tym czasie wyciskamy sok i kroimy kapustę na mniejsze kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny.
    Marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy do kapusty. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na końcu dodajemy majonez i posiekaną natkę pietruszki, wszystko razem mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy