Surówka z białej kapusty

4.21 (191 ocen)

Surówka z białej kapusty to pyszny dodatek do jesienno - zimowych obiadów.

Składniki:

  • 1/2 małej główki białej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    1 łyżka posiekanego koperku lub zielonej pietruszki
    2 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
    1 czubata łyżeczka cukru
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.21 (191 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z białej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy i dość obficie solimy, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Odciskamy z soku i przekładamy do miski.
  • 2. Marchewkę i cebulę obieramy. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach, a cebulę kroimy w kostkę. Dodajemy wraz z zieleniną do kapusty.
  • 3. Wszystkie warzywa mieszamy, dodajemy olej, sok z cytryny i cukier, oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Jeszcze raz dokładnie mieszamy i podajemy surówkę z białej kapusty jako dodatek do obiadu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować