Surówka z barów "Sajgon"

4.49 (204 ocen)

  • 30 min

Flagowy dodatek we wszystkich wietnamosko-chińskich barach. Jej ogromną zaletą jest to, że w zamkniętym naczyniu np. garnku możemy ją przechowywać spokojnie tydzień.

  • 30 min

Składniki:

  • Pół białej kapusty,
    duża marchew,
    Zalewa:
    ząbek czosnku,
    pół szklanki octu,
    pół szklanki cukru,
    pól szklanki oleju,
    pół łyżki soli
    - szklanka o poj. 200 ml.
Wystaw ocenę:

4.49 (204 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z barów "sajgon" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, a marchew ścieramy na grubych oczkach. Składniki zalewy gotujemy i dodajemy przekrojony czosnek. Gorąca zalewą zalewamy kapustę, mieszamy, chłodzimy i przechowujemy w lodówce pod przykryciem.

Porady

Najlepiej smakuje na drugi dzień ale spokojnie można ją podać po 2 godzinach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować