Surówka Colesław

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Znana i lubiana surówka colesław.
Jakoś długo się do niej przymierzałam i w końcu zrobiłam.
Bardzo smaczna, polecam.

  • 10 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1/2 główki białej kapusty ( małej )
    2 marchewki
    2 łyżki cukru pudru
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżka soku z cytryny
    1/2 łyżeczki soli

Surówka colesław - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach ( można użyć robota ).
    Potarte warzywa umieścić w misce.
    Dodać pozostałe składniki i wymieszać surówkę.
    Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin aby smaki dobrze się przegryzły.
    Podawać jako dodatek do drugich dań obiadowych lub do tego co lubimy.
    Ja podałam do żeberek w sosie i ziemniaków.

Porady

Czas przygotowania to czas bez oczekiwania

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy