Strogonow

4.5 (167 ocen)

Pyszne, sycące danie. Można je podawać z kaszą, ryżem, bądź z chlebkiem.

Składniki:

  • 80 dag łopatki
    3 łyżki masła
    2 cebule
    150 ml bulionu warzywnego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    1 łyżka mąki
    mielona słodka papryka
    3 ogórki kiszone
    1/2 kg pieczarek
    2 czerwone papryki
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Strogonow - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy. Kroimy w cienkie podłużne plastry i oprószamy mąką. Smażymy na niewielkiej ilości oleju w garnku.
  • 2. Cebulę obrać, drobno posiekać i zesklić na 2 łyżkach masła razem z pokrojonymi w niezbyt duże kawałki pieczarkami.
  • 3. Dodajemy cebulkę i pieczarki do mięsa,dodać pokrojone w słupki ogórki. i pokrojoną w cienkie paseczki papryki i zalać bulionem, resztę uzupełnić wodą.
  • 4. Dodać do tego łyżkę musztardy, przecier pomidorowy i dusić aż mięso będzie miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować