Steki z kurczaka z pesto i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 45 min

Nie tylko na obiad , ale i jako mięso do burgera!

  • 45 min

Składniki:

  • - filet z kurczaka - 2x150g
    - pesto rosso - 80 g
    - mozzarella - 100 g
    - oliwa - 50 ml
    - sól , pieprz
    - bazylia

    PESTO ROSSO:

    - suszone pomidory w oliwie – 100 g

    - orzechy pini – 100 g

    - czosnek – 1 ząbek

    - parmezan – 50 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pesto

Steki z kurczaka z pesto i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PESTO :
    Wszystkie składniki ( łącznie z oliwą , w której były suszone pomidory ) miksujemy do uzyskania niezbyt gładkiej , ale kremowej masy.



    CAŁOŚC:
    Mięso oczyszczamy , delikatnie rozbijamy tłuczkiem.

    Oprószamy niewielką ilością soli i pieprzu.

    Smarujemy sosem pesto , tak , by mięso było w całości pokryte.

    Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 30 minut.

    10 minut przed końcem pieczenia odwijamy z folii i pokrywamy plasterkami mozzarelli.

    Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.

    Podajemy gorące!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować