Stek z tuńczyka na liściach szpinaku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i zdrowy posiłek dla każdego.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
    100 g liści młodego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    5 pomidorków koktajlowych
    3 łyżki oliwy z oliwek
    Sól morksa, pieprz, gałka muszkatałowa, imbir
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Stek z tuńczyka na liściach szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Steki z tuńczyka smażymy wedle uznania. Kto jak lubi. Ja smażyłem na medium - well. Osobiście nie lubię suchej ryby.
    Gdy steki przewrócimy na drugą stronę doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Zdejmujemy steki z patelni i podsmażamy na niej liście szpinaku, czosnkiem i pomidorkami. Doprawiamy lekko solą, pieprzem, a także dodajemy gałkę oraz imbir.
  • 3. Po ok 3 min szpinak jest gotowy. Układamy szpinak na talerzu a na szpinak nasze steki.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Szpinak Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować