Stefanka z herbatnikami

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Z ciastkami i bez pieczenia.

  • 15 min

Składniki:

  • masa:

    1margaryna kasia
    2 łyżki kakao
    4 łyżki cukru
    1 szklanka kaszy manny
    1 cukier waniliowy
    1 litr mleka 2%

    ciasto:
    4 paczki herbatników Petit Beurre
    wiórki kokosowe do posypania

    polewa:
    1/3 kostki margaryny
    2 łyżki kakao
    3 łyżki cukru
    1 łyżka mleka
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Stefanka z herbatnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić w rondelku margarynę wsypac cukry i wlać mleko.
    Wsypać stopniowo kasze mannę cały czas mieszając.
    Gdy kasza zacznie gęstnieć dodać kakao i zdjąć z ognia.
  • 2. Na kwadratową blaszkę na dno wyłożyć 1 warstwę herbatników i wylać na nie ciepłą masę.
    Przykryć masę ponownie 2 warstwą herbatników.
  • 3. Zrobic polewą mieszając w garnku wszystkie składniki do rozpuszczenia nie gotować!.
  • 4. Polać na wierzchu ciasto polewą i posypać wiórkami kokosowymi.
    Pozostawić w chłodnym miejscu aż wystygnie i pokroić w kwadraty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować