Śródziemnomorska uczta z krewetkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 1 osoby

Połączenie moich ulubionych smaków, szpinaku, krewetek, pomidorów, oliwek i makaronu. Uwielbiam to danie :-)

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 300 gram makaronu z pięciu zbóż
    5 kostek szpinaku
    20 krewetek koktajlowych mrożonych
    4 łyżki groszku zielonego
    1 cebula czerwona
    2 ząbki czosnku
    1 papryczka chili czerwona
    1 papryczka chili żółta
    7 pomidorków koktajlowych
    3 dkg sera feta
    ½ łyżeczki Bazyli suszonej
    ½ łyżeczki oregano
    ½ łyżeczki tymianku
    Sól
    Pieprz
    2 łyżki soku z cytryny
    4 oliwki czarne
    4 oliwki zielone
    Oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Śródziemnomorska uczta z krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odmrażam krewetki i marynuje je. Do 2 łyżek oliwy dodaję, sok z cytryny, oregano, bazylię, tymianek, sól, pieprz , sprasowany czosnek, pokrojone chili. Do tak zrobionej marynaty wkładam krewetki. Na patelni na oleju smażę pokrojoną w piórka cebulę czerwoną, dodaję krewetki które przesmażam dosłownie chwilę, i groszek zielony. Makaron gotuję w osolonej wodzie aldente. Odcedzam, przelewam zimną wodą. Szpinak wrzucam na drugą patelnię z odrobiną oleju, solę, pieprze, szpinak ma się dusić chwilę dosłownie, dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone, wrzucam makaron, i krewetki. Całość mieszam. Podaję na talerzu z pokruszoną fetą. Talerz dekoruję oliwkami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Krewetki Pomidorki koktajlowe Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować