Spaghetti ze szpinakiem i serem feta

4.5 (194 ocen)

  • 10 min

Szpinak sam w sobie nie kusi smakiem, lecz w połączeniu z serem feta smakuje wyśmienicie, nawet, gdy ktoś nie przepada za nim.

  • 10 min

Składniki:

  • - 250g szpinaku mrożonego;
    - 150g sera feta;
    - 250g makaronu;
    - 3 łyżki śmietany 12 %;
    - 3 ząbki czosnku;
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu;

  • 2. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić wyduszony czosnek i rozmrożony szpinak. Mieszać przez 3 minuty.
  • 3. Fetę pokroić w kostkę i wrzucić do szpinaku. Dusić, ciągle mieszając przez 3 minuty aż składniki się połączą.
  • 4. Dodać śmietanę, zamieszać kilka razy i wrzucić cały makaron. Zdjąć z palnika i wymieszać wszystko. Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować