Spaghetti ze szpinakiem i ricottą

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pomimo obecnej pory roku mam ochotę na dania bezmięsne. Lubię takie szybkie obiady, zrobiłam zakupy, wróciłam do domu, przygotowałam składniki i za 10 minut obiad był gotowy. Koniecznie muszę powtórzyć to danie.

  • 10 min

Składniki:

  • makaron spaghetti na 1 osobę
    4 garście szpinaku baby
    3 małe ząbki czosnku
    2 łyżki sera ricotta
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz do smaku

Spaghetti ze szpinakiem i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
    Na oliwie obsmażamy plasterki czosnku, dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu.
    Do szpinaku z czosnkiem dodajemy ricottę, starannie mieszamy i do tak przygotowanego sosu dodajemy odcedzony makaron, doprawiamy do smaku, mieszamy, podajemy zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy