Bardzo lubię szpinak...proponuję go w połączeniu z makaronem i boczkiem. Spaghetti ze szpinakiem i boczkiem to proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.
30 min
Składniki:
500 g spaghetti (u mnie pełnoziarnisty makaron),
1 duża cebula,
250 g boczku pokrojonego w kostkę,
600 g mrożonego szpinaku,
100 ml śmietany (np 12%),
3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
sól, pieprz do smaku,
Spaghetti ze szpinakiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotuj wg opisu na opakowaniu.
W międzyczasie usmaż boczek, aż będzie chrupiący i przełóż na talerz. Wrzuć do garnka mrożony szpinak, dodaj do niego cebulę drobno posiekaną i gotuj aż się rozmrozi i odparuje wodę.Dodaj śmietanę, czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj sos szpinakowy oraz boczek do makaronu, wymieszaj spaghetti.
Podaj od razu, smacznego :)
Komentarze