Spaghetti ze szpinakiem i boczkiem

4.5 (188 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię szpinak...proponuję go w połączeniu z makaronem i boczkiem. Spaghetti ze szpinakiem i boczkiem to proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g spaghetti (u mnie pełnoziarnisty makaron),
    1 duża cebula,
    250 g boczku pokrojonego w kostkę,
    600 g mrożonego szpinaku,
    100 ml śmietany (np 12%),
    3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę,
    sól, pieprz do smaku,
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti ze szpinakiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotuj wg opisu na opakowaniu.
    W międzyczasie usmaż boczek, aż będzie chrupiący i przełóż na talerz. Wrzuć do garnka mrożony szpinak, dodaj do niego cebulę drobno posiekaną i gotuj aż się rozmrozi i odparuje wodę.Dodaj śmietanę, czosnek i dopraw do smaku solą i pieprzem.
    Dodaj sos szpinakowy oraz boczek do makaronu, wymieszaj spaghetti.
    Podaj od razu, smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować