SPAGHETTI ZE SZPINAKIEM, FETĄ I OLIWKAMI

0 (0 ocen)

  • 10 min

Spaghetti ze szpinakiem jest naprawdę pyszne.

  • 10 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    • 40 dag makaronu spaghetti
    • 50 dag mrożonego szpinaku
    • 10 pomidorków koktajlowych
    • 10 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek
    • 30 dag fety
    • 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

Spaghetti ze szpinakiem, fetą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożony szpinak włożyć do rondla, podlać kilkoma łyżkami wody i ogrzewać na małym ogniu, aż się rozmrozi i zagotuje.
  • 2. Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na ćwiartki.
  • 3. Oliwki pokroić w plasterki, a fetę w kostkę.
  • 4. Przygotowane składniki dodać do szpinaku. Doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem.
  • 5. Makaron ugotować al. dente i osączyć. Wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem i od razu podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy