350 dag makaronu spaghetti
85 g tunczyka w oleju po odcedzeniu
55 g czarnych oliwek bez pestek
kilka solonycj jabłuszek kaparowych
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
oliwa z oliwek
sól
pieprz
Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych oliwy z oliwek. Dodałem posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwki i kaparowe jabłuszka, smażyłem kilka minut.
Tuńczyka po sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Tuńczyka po sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 minut.
Ugotowałem makaron al dente, w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodałem do sosu.
Komentarze