Trochę inna wersja popularnego makaronu. Szybkie i pyszne danie o sycylijskich korzeniach.
5 min
Składniki:
170 g makaronu spaghetti
4 łyżki oliwy z oliwek
1/2 cebuli drobno posiekanej
400 g pomidorów z puszki, bez skórki, z sosem
1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
sól (może być ziołowa), pieprz, bazylia, oregano, tymianek
Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, zeszklić.
Dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować 7-10 minut.
W tym czasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Do sosu dodać tuńczyka i bazylię. Ponownie doprawić do smaku, dodać makaron i wymieszać. Smacznego!
Porady
Danie można posypać tartym serem.
Używając tuńczyka w sosie własnym należy dodać więcej oliwy do dania.
Komentarze