Spaghetti z tuńczykiem

4.45 (183 ocen)

  • 5 min

Trochę inna wersja popularnego makaronu. Szybkie i pyszne danie o sycylijskich korzeniach.

  • 5 min

Składniki:

  • 170 g makaronu spaghetti
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1/2 cebuli drobno posiekanej
    400 g pomidorów z puszki, bez skórki, z sosem
    1 puszka tuńczyka w oleju lub w sosie własnym
    sól (może być ziołowa), pieprz, bazylia, oregano, tymianek
Wystaw ocenę:

4.45 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti z tuńczykiem 1. Cebulę wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, zeszklić.
    Dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować 7-10 minut.
    W tym czasie makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
    Do sosu dodać tuńczyka i bazylię. Ponownie doprawić do smaku, dodać makaron i wymieszać. Smacznego!

Porady

Danie można posypać tartym serem. Używając tuńczyka w sosie własnym należy dodać więcej oliwy do dania.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pomidor Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować