Spaghetti z Tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dziś troszkę nie standardowo, zamiast mięsa mielonego po prostu... tuńczyk.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów krojonych (400g)
    140g tuńczyka z puszki
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka natki pietruszki
    1/2 łyżeczki oregano
    1/2 łyżeczki soli
    1 łyżeczka cukru
    pieprz do smaku
    160g makaronu spaghetti
    olej

Spaghetti z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić czosnek, dodać natkę pietruszki i oregano.
    2. Całość zalewamy pomidorami, dodajemy sól, cukier i pieprz, gotujemy około 15-20 minut.
    3. Pod koniec dodajemy tuńczyka z puszki odsączonego z oleju. Całość mieszamy.
    4. Makaron gotujemy al dente, możemy do posypania dania użyć natki pietruszki i parmezanu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy