Spaghetti z mięsem mielonym i sosem szpinakowym

4.93 (191 ocen)

  • 30 min

Pyszne, niecodzienne i szybkie danie.

  • 30 min

Składniki:

  • Makaron spaghetti nr. 5
    500 g mięsa mielonego
    1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 ser pleśniowy (turkus)
    sól, pieprz, papryka słodka, świeżo zmielona gałka muszkatołowa
    kilka kropel soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.93 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z mięsem mielonym i sosem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso podsmażyć na oliwie. Pod koniec smażenia dodać sól, pieprz i paprykę.
  • 2. Cebulkę posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać czosnek i szpinak. Dusić aż szpinak się rozmrozi. Dodać ser i dusić dalej pod przykryciem aż ser się roztopi. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Doprawić gałką, solą, pieprzem i odrobiną cukru. Dodać kilka kropel cytryny i wymieszać.
  • 4. Gotowym sosem polać makaron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować