Spaghetti warzywne z paskami wołowiny

0 (0 ocen)

  • 60 min

Cienkie paski warzywa mogą być podawane jako alternatywa do spaghetti. Warzywa można przygotować ręcznie, używając obieraczki do warzyw albo tarki Spirelli.

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g świeżej wołowiny,
    2 kabaczki,
    4 szalotki lub cebula,
    Oregano,
    Margaryna do smażenia,
    500 g pieczarek (lub wg uznania),
    Mąka pszenna,
    Rukola,
    Oregano,

    Sól,
    Pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spaghetti warzywne z paskami wołowiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Spaghetti warzywne z paskami wołowiny 1. Kabaczki pokroić w długie paski używając noża, obieraczki do warzyw a najlepiej tarki Spirelli. Szalotkę pokroić w paski po przekątnej. Dodać do kabaczka i dusić przez chwilę do uzyskania odpowiedniej miękkości. Delikatnie przyprawić. Odstawić.
    Mięso pokroić w paski, natrzeć wyciśniętym przez praskę czosnkiem, startą na tarcie skórką z cytryny i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie obruszyć mięso mąką pszenną wrzucić na rozgrzaną patelnię. Smażyć na margarynie. Gdy mięso nabierze brązowego koloru. Zalać wodą, tak żeby przykryła w całości mięso i gotować bez przykrycia aż do utworzenia się sosu do miękkości. W czasie gdy mięso się gotuje usmażyć pieczarki. Połączyć z mięsem gdy będzie już miękkie. Przyprawić do smaku solą pieprzem, oregano.Gdy sos jest już gotowy, połączyć go z przygotowanym kabaczkiem, opruszyć rukolą i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować