Spaghetti śledziowe na ziemniaczano-serowo-jajecznym kopcu z czarnuszką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Moja propozycja to pyszne połączenie, które zachwyci smakoszy.
Tak piękne podane jest idealne na święta, okazje czy wykwintną kolację.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • dla 2 osób
    6 płatów Matjasa
    4 ugotowane ziemniaki
    ser pleśniowy- u mnie niebieski lazur
    2 jajka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sos: łyżka majonezu+ łyżka oliwy+ łyżka śmietany 12% + szczypta pieprzu czarnego
    po 1/3 łyżeczki czarnuszki na talerz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Spaghetti śledziowe na ziemniaczano-serowo-jajecznym kopcu z czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, ser i jajka tniemy w dość dużą kostkę. Mieszamy ze sobą i zalewamy naszym sosem.
    Mieszamy ponownie i dosypujemy natkę pietruszki.
    Na 2 talerzach szykujemy z powyższego dwa ładne kopczyki
    śledzie odsączamy z zalewy-są lekko solone, nie trzeba ich płukać i moczyć.
    Tniemy je w paseczki a’ la spaghetti i układamy na kopczykach.
    Posypujemy czarnuszką i zajadamy ze smakiem

Porady

Zamiast czarnuszki, można użyć czarnego sezamu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarnuszka Śledzie Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować