Spaghetti meksykańskie

4.5 (201 ocen)

  • 15 min

Danie dla miłośników wyjątkowo ostrych potraw. Tanie, szybkie i przeeepyszne :)

  • 15 min

Składniki:

  • opakowanie dowolnego makaronu
    10 średnich pieczarek
    1 średnia cebula
    1 papryka czerwona
    pół papryczki chili
    1 duży pomidor
    mała puszka kukurydzy (165 g)
    pół słoika sosu spaghetti (poł z 520 g)
    5 dag startego żółtego sera
    olej do smażenia
    przyprawy (przyprawa uniwersalna, pieprz, chili, ostra papryka, słodka papryka, zioła prowansalskie, bazylia, oregano)
    natka pietruszki, koperek i szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, zalać zimną wodą.
  • 2. Pieczarki pokroić w plastry a pozostałe warzywa w kostkę.
  • 3. Olej rozgrzać na patelni, dodać pieczarki i dusić 7 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać paprykę, cebulę, papryczkę chili i nadal dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie.Od czasu do czasu przemieszać aby nie przywarło. Wszystko doprawić do smaku przyprawa uniwersalna.
  • 4. Następnie dodać pomidory, odsączoną kukurydzę i chwilę smażyć. Nadal mieszać.
  • 5. Dodać pół słoika sosu spaghetti, przyprawy do smaku oraz ser żółty. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze około 2 minuty pod przykryciem tak aby ser się rozpuścił.
  • 6. Makaron przełożyć na talerze, polać przygotowanym sosoem. Udekorować posiekaną natką pietruszki, koperkiem i szczypiorkiem. SMACZNEGO :)

Porady

Danie można podawać również z parówkami, kurczakiem, szynką lub innym ulubionym mięsem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować