Spaghetti meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić, zalać zimną wodą.
2.Pieczarki pokroić w plastry a pozostałe warzywa w kostkę.
3.Olej rozgrzać na patelni, dodać pieczarki i dusić 7 minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać paprykę, cebulę, papryczkę chili i nadal dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie.Od czasu do czasu przemieszać aby nie przywarło. Wszystko doprawić do smaku przyprawa uniwersalna.
4.Następnie dodać pomidory, odsączoną kukurydzę i chwilę smażyć. Nadal mieszać.
5.Dodać pół słoika sosu spaghetti, przyprawy do smaku oraz ser żółty. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze około 2 minuty pod przykryciem tak aby ser się rozpuścił.
6.Makaron przełożyć na talerze, polać przygotowanym sosoem. Udekorować posiekaną natką pietruszki, koperkiem i szczypiorkiem. SMACZNEGO :)
Porady
Danie można podawać również z parówkami, kurczakiem, szynką lub innym ulubionym mięsem.
Komentarze