Spaghetti a'la carbonara

4.99 (166 ocen)

Ulubione spaghetti mojego męża:) Przepis wymyślony przeze mnie.

Składniki:

  • - 250 g makaronu typu spaghetti
    - 10-15 dkg salami
    - 250 ml. mleka pełnego ( 3,2% )
    - 250 ml jogurtu naturalnego typu greckiego
    - 25 dkg żółtego sera
    - 2 jajka
    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - do smaku
    - 1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

4.99 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti a'la carbonara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ma być al dente. Salami kroimy w kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy salami ładnie zacznie skwierczeć dodajmy makaron i chwilę smażymy. W tym czasie z mleka, jogurtu, jajek i startego sera szybciutko mieszamy sos. Sos solimy, pieprzymy i wsypujemy gałkę, Polewamy nim makaron z salami i mieszamy tak długo aż jajka zaczną się ścinać. Zdejmujemy z ognia , próbujemy i ew. doprawiamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować