Spaghetti to jedynie danie które mój mąż mógł by jeść codziennie. Po kilku próbach w końcu udało mi się znaleźć idealny przepis - szybki i łatwy - a spaghetti wychodzi pyszne !
40 min
Składniki:
60 dag mięsa mielonego (łopatka lub szynka)
2 cebule
makaron spaghetti
1 papryka czerwona
1 słoik sosu do spaghetti (u mnie Łowicz)
przyprawa do spaghetti
1-2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki papryki ostrej w proszku
1/2 łyżeczki słodkiej w proszku
10 dag sera żółtego
bazylia, oregano, olej do smażenia
1.Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Następne dodajemy mięso i pokrojoną w paseczki paprykę, chwilkę podsmażamy aż się mięso zarumieni, dodajemy przyprawy - bazylie, oregano, paprykę w proszku, przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy. Następnie dodajemy sos do spaghetti (doprawiamy do smaku pieprzem jeśli trzeba). Chwilkę wszystko gotujemy aby składniki "doszły".
2.Makaron gotujemy wg przepisu.
3.Na talerzu układamy makaron, na niego sos i posypujemy startym żółtym serem.
Komentarze