Sos ze świeżych kurek

4.5 (146 ocen)

  • Łatwy

Dzięki kremówce ma wyjątkowy smak.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kurki: 0.5 kilograma
    - śmietanka kremówka: 200 mililitrów
    - masło: 3 łyżeczki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos ze świeżych kurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, większe przekroić. Podsmażyć na maśle, dodać śmietanę, dusić na małym ogniu do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować