Sos z papryka czerwoną

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Prosty i szybki do zrobienia sos ze świeżą papryką czerwoną idealny do smażonego mięsa , sauté świetnie sprawdzi się na grillu .

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża papryka czerwona ok 200 gram
    1 duża cebula ok.150 gram
    1 puszka pomidorów krojonych
    Łyżka masła
    4 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    Sól do smaku
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy Dodatki

Sos z papryka czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w półplasterki niezbyt cienko.
    Paprykę pokroić w paseczki również nieco grubsze.
    Na patelni roztopić łyżkę masła dodać cebulę zeszklić następnie dodać pokrojoną paprykę całość chwilę przesmażyć dodać pomidory z puszki 1/4 szklanki wody ,ziele angielskie i liść laurowy,cukier dusić ok. 15 minut na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Dobrze aby papryka się się nie rozgotowała i pozostała al'dente.
    Na każdą porcję mięsa nakładamy solidną porcję sosu.

Porady

Można taki sos zrobić na ostro dodając odrobinę chili

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SOS PIECZENIOWY

To może cię zainteresować