Sos warzywny

4.99 (190 ocen)

  • 15 min

Idealny sos do kotletów mielonych czy pieczeni rzymskiej.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki groszku konserwowego
    1 mały kubek śmietany 30%
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (190 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos warzywny 1. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Następnie przesmażyć na oleju,Warzywa: marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a pora pokroić w półplasterki.Dodać do cebuli i przesmażyc chwilę razem.
  • 2. Następnie podlać warzywa delikatnie wodą. Smażyć tak długo, aż zmiękną. Potem wlać śmietanę i dodać groszek konserwowy. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Chwilę przesmażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować