Sos warzywny z wątróbką

0 (0 ocen)

moja propozycja na wątróbkę

Składniki:

  • 60-70 dag wątróbki drobiowej
    1-2 cebule
    1 papryka czerwona
    30 dag pieczarek
    1 marchewka
    garść mrożonego, zielonego groszku

Sos warzywny z wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smacznego 1. Wątróbkę wypłukać i oczyścić. Cebulę, paprykę i marchewkę pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki. Na dwóch łyżkach margaryny podsmażyć cebulę, dodać pieczarki i chwilę poddusić aż grzyby puszczą sok. Do pieczarek dodać marchewkę, paprykę, groszek i dusić do miękkości. Warzywa uzupełnić wodą i dodać wątróbkę chwilę pogotować. Sos zagęścić śmietaną i mąką. Wyłączyć ogień i doprawić solą, pieprzem,majerankiem i magii.

Porady

Podawać z ziemniakami lub makaronem najlepiej świderki i sałatką (u mnie ogórki w przyprawie do kurczaka)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy