Sos śmietanowo-pieczarkowy

4.44 (186 ocen)

  • 10 min

Przepyszny sos, który doskonale pasuje do mięs,makaronu i placków ziemniaczanych !!!!!!!!!!!!

  • 10 min

Składniki:

  • 500 g pieczarek
    2 średnie cebule
    koperek
    200 g śmietany 18%
    sól, pieprz, pieprz ziołowy do smaku
    masło
Wystaw ocenę:

4.44 (186 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos śmietanowo-pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Dusić do miękkości.
    W międzyczasie koperek umyć i poszatkować na drobno.
    Gdy pieczarki już będą miękkie dodać całą śmietanę, koperek i wszystko dokładnie wymieszać .Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować