Sos śmietanowo- pieczarkowy

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

Smaczny u mnie dość częsty bywalec na stole ." Pomysł na..." bez "Pomysłu na..."

  • 40 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    500 g pieczarek
    600 ml śmietany 18%
    po 1 łyżeczce vegety i słodkiej papryki
    gałka muszkatołowa
    pieprz
    1 średnia cebulka
    1 łyżka kopiasta mąki
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos śmietanowo- pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebule kroimy w plasterki, odparowujemy razem na patelni.Mięso myjemy i kroimy w kostkę wrzucamy na rozgrzany tłuszcz z vegetą i papryką.Chwilę smażymy dodajemy odparowane pieczarki.Posypać mąką zasmażyć dolać ciepłej wody ok szklanki .Dolewać śmietanę mieszać gdyby sos był za gęsty dolać jeszcze wody.doprawić solą pieprzem i gałką do smaku. Podawać np: z ziemniakami tłuczonymi z dodatkiem zasmażonej cebulki.Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować