Sos pieczarkowy

0 (0 ocen)

Prosty przepis na pyszny sos

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    - mała cebula
    - olej lub 1 łyżka masła do smażenia
    - 200 ml śmietany (12-18 %),
    - łyżeczka mąki
    - sól, pieprz, ostra papryka
    - posiekany koperek lub pietruszka

Sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Niewielką ilość oleju lub masło rozgrzać na patelni. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na tłuszcz, podsmażyć na małym ogniu na złoty kolor. Pieczarki pokroić w plastry lub kostkę i dorzucić do cebuli. Smażyć podlac troche wodą,posypać przyprawami. Śmietanę wymieszać porządnie z mąką. Wlać na patelnię,doprawić do smaku posypać natką pietruszki lub posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy