Sos duński

4.92 (195 ocen)

  • 10 min

Sos duński jest bardzo łatwy do zrobienia i pasuje do wielu dań. To wyśmienity dodatek do hamburgerów, ale także mięs czy pieczonych warzyw. Sos duński można przechowywać w lodówce przez kilka dni.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 mały kubek jogurtu greckiego
    2 łyżki majonezu
    1/2 szt. cebuli białej
    3 łyżeczki curry
    2 małe szt. korniszony
    2 łyżeczki koperku siekanego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.92 (195 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos duński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i ogórki drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.45 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SOS PIECZENIOWY

To może cię zainteresować