Sos czosnkowo-koperkowy

4.5 (186 ocen)

  • 10 min

Idealny do mięs i ryb, oraz jako dip do świeżych warzyw.

  • 10 min

Składniki:

  • 200 ml gęstego pikantnego majonezu
    70 ml gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego lub bałkańskiego)
    4-5 ząbków czosnku
    4 łyżki posiekanego koperku
    sól (do smaku)
    biały pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez Dip Przekąski

Sos czosnkowo-koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt wymieszać z majonezem, Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki porządnie ze sobą utrzeć. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Czosnek Jogurt Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Impreza Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować