Sos czosnkowo-koperkowy

4.5 (154 ocen)

  • 10 min

Rewelacyjny sos do mięs, kanapek oraz głównych dań

  • 10 min

Składniki:

  • 10 ząbków czosnku
    400ml śmietany
    4 duże czubate łyżki majonezu
    koperek
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos czosnkowy

Sos czosnkowo-koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czosnek 1. Przeciskamy czosnek przez praskę
  • mieszamy 2. Dodajemy śmietanę, majonez, sól, pieprz, koperek i wszystko mieszamy.
  • gotowe 3. Wstawiamy sos do lodówki na godzinkę, aby składniki dobrze połączyły się ze sobą i gotowe.

Porady

Koperek może być swieży, a może być mrożony. Ilość wg uznania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować