Sos chrzanowy na ciepło

4.51 (185 ocen)

  • 30 min

Mój ulubiony sos do jajek gotowanych na twardo. Jest to przepis mojej babci.

  • 30 min

Składniki:

  • -woda
    -chrzan ze słoiczka
    -kwaśna śmietana
    -mąka i mleko do zaprawienia
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (185 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos chrzanowy

Sos chrzanowy na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wodę z chrzanem (dodajemy chrzanu według smaku, na pół litra wody dodaję około 3 łyżeczek). Po zagotowaniu zagęszczamy mlekiem z mąką. Dodajemy sól i pieprz i na końcu kwaśną śmietanę (na pół litra sosu około pół kubeczka kwaśnej śmietany).

Porady

Sos najlepiej smakuje do gotowanych ziemniaków z jajkiem na twardo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować