Soljanka moskiewska

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Inna wersja soljanki, rybna.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kg sandacza
    1 l bulionu warzywnego
    200 g poszatkowanej białej kapusty
    4 łyżki masła
    1 duża cebula
    1 łyżka kaparów
    2 kiszone ogórki
    zielone oliwki
    sól
    pieprz
    olej

Soljanka moskiewska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Soljanka moskiewska 1. Rybę sprawiłem, pokroiłem na spore kawałki. Rozgrzałem olej na którym podsmażyłem lekko kawałki ryby, bez zrumienienia.

    Poszatkowana kapustę i posiekaną cebulę przesmażyłem na patelni na gorącym maśle. Przełożyłem do rondla, zalałem bulionem i szklanką wody, dodałem szczyptę soli, gotowałem ok. 15 minut. Następnie dołożyłem kawałki ryby i na małym ogniu gotowałem kilka minut.

    Pod koniec gotowania dodałem do zupy pokrojone w plasterki ogórki, całe kapary i oliwki. Doprawiłem odrobiną pieprzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy