Sok z pigwy

1 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Bogaty w witaminę C sok z pigwy, idealny na przeziębienie i wzmocnienie organizmu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 kilogramy owocu pigwy
    1 kilogram cukru
Wystaw ocenę:

1 (2 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Sok

Sok z pigwy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do dużego słoja wyłożyć część owoców, zasypać cukrem, znów trochę owoców, znów cukier i tak do wyczerpania składników. Odstawić wszystko na 3-4 dni. Po tym czasie odcedzić powstały sok, a owoce przecisnąć przez gazę z nadmiaru soku. Aby nie zmarnować miąższu przełożyć go do słoiczków. Sok zlać do butelek. Wszystko razem pasteryzować 10 minut, odstawić do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pigwa Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować