Sok jabłkowy ze spiruliną

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sok jabłkowy ze spiruliną - zdrowe koktajle to witaminowa bomba dla naszego organizmu. Nadają się świetnie na początek dnia. Jabłka nadają słodycz, dzięki której nie trzeba używać dodatku cukru. Zawierają witaminę C, większość witamin z grupy B, witaminę D i K, minerały, błonnik roślinny oraz pektynę. W przepisie znajduje się również seler naciowy, który w odpowiednich proporcjach pozostawia bardzo przyjemny posmak. W medycynie ludowej używany był od wieków jako środek na nadciśnienie krwi, ma również pozytywny wpływ na pracę układu sercowo-naczyniowego. Seler naciowy dostarcza nam błonnik, zawiera wysoki udział procentowy wody i elektrolitów, zdolny jest poprawić pracę wątroby oraz skóry. Jego właściwości jest ogrom, warto go stosować, szczególnie dla osób, którzy borykają się z nadwagą. Ostatnim składnikiem znajdującym się w soku jest spirulina, czyli niebiesko-zielone glony nazywane algami. Obecnie to jedna z najzdrowszych i pełnowartościowych roślin dostępnych na rynku, zalicza się również do top superfoods. Oprócz mnóstwa witamin i minerałów zawiera również wysokiej jakości białko.
Wszystko razem daje nam niesamowity zastrzyk do życia ♡

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2kg słodkich jabłek
    (jabłka należy spróbować, jeśli są zbyt mało słodkie, dodajemy brązowego cukru do smaku)
    2łodygi selera naciowego
    płaska łyżka spiruliny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje Sok

Sok jabłkowy ze spiruliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka i seler myjemy, w sokowirówce wyciskamy sok (zostawiamy kilka plasterków do dekoracji).
  • 2. Pianę zdejmujemy, wsypujemy spirulinę, mieszamy i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować