soczysta glazurowana wątróbka z cebulką

4.44 (194 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

szybki i niedrogi obiad dla "wątróbkożerców" :)

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400 gram wątróbki drobiowej
    2 duże cebule
    1 szklanka mąki pszennej do obtaczania wątróbki
    sól, pieprz
    około 0,5 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.44 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Soczysta glazurowana wątróbka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć, osuszyć.
    Cebule pokroić na talarki.
    Wątróbkę obtoczyć w mące, kłaść na rozgrzany olej, podsmażyc około 5 minut, potem dodać cebulkę, przyprawy, kiedy wątróbka zacznie się smażyć (pryskać) dolać wodę i poddusić wszystko razem około 10 minut, żeby sos się zredukował, podawać z pieczywem, ziemniakami i dowolną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Glazura Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować