Śnieżny puch - bez pieczenia

4.5 (150 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Śnieżny puch to ciasto bez pieczenia. Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwe,delikatne, "niebo w gębie". Jeśli jesteście miłośnikami kokosa to ten przepis jest właśnie dla Was.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g sera twarogowego (dałam wiaderkowy)
    400 g śmietany kremówki (36%)
    2 galaretki cytrynowe
    1 łyżeczka żelatyny
    ciastka herbatniki
    cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki )
    1/2 szklanki wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Śnieżny puch - bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka powinna być zimna, ale płynna.
    Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Dodać ser i zmiksować, a następnie miksując wlewać cienkim strumieniem galaretkę.
    Dno tortownicy o przekroju 24 cm wyłożyć herbatnikami. Wlać masę na ciastka. Posypać wiórkami kokosowymi i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Kokos Ser biały Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować