Śniadaniowe Gofry z Twarogiem i Jabłkiem

4.98 (191 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gofry te powstały pod mojego synka,śniadanie rzecz święta ;-)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 kwadracików
    110 g twarogu półtłustego z kostki
    200 ml kefiru
    2,5 łyżki cukru trzcinowego
    2 jajka L
    2 średnie jabłka
    7 łyżek mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    cynamon na czubku łyżeczki
    Dodatkowo:
    masło do posmarowania gofrownicy
    cukier puder plus cynamon do posypania gofrów
Wystaw ocenę:

4.98 (191 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Śniadanie

Śniadaniowe gofry z twarogiem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry. 1. Twaróg wrzucić do miski i rozgnieść widelcem,wlać kefir,wbić jajka,wsypać cukier i wymieszać,następnie przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,oraz cynamon dokładnie wymieszać do połączenia się wszystkich składników,na końcu wrzucić,wymyte i obrane ze skórki jabłka,starte na tarce-na dużych oczkach,całość jeszcze raz wymieszać.
    Smażymy w rozgrzanej gofrownicy,smarujemy masłem i wykładamy łyżką do lodów na każdy mały kwadracik 1 łyżkę ciasta.
    Smażymy 3-6 min.do zarumienienia z obu stron.

Porady

Podajemy posypane cukrem pudrem z cynamonem.Gofry te są smaczne na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować