Smażony filet z dorsza

4.5 (175 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

smacznie i zdrowo

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z dorsza
    Sok z cytryny
    Sól lub przyprawa uniwersalna
    Pieprz cytrynowy lub kolorowy
    Mąka do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażony filet z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza opłukać , osuszyć, spryskać obficie sokiem z cytryny i przyprawić solą lub przyprawą uniwersalną i pieprzem cytrynowym lub kolorowym. Odstawić na 30 minut. potem panierować w mące i obsmażyć. Grubsze porcje dopiec w piekarniku ok. 10 minut.wtedy skrapiam je trochę winem zaraz po upieczeniu.

    Rybę podaję z ziemniakami z wody
    i surówką z kiszonej kapusty z marchewką, cebulką, oliwą, kawałkiem startej marchewki i doprawiam cukrem do smaku.

Porady

Czy wiesz, że: Panierka do ryb będzie złocista, jeśli przygotujesz ją z mąki kukurydzianej pół na pół z mąką ziemniaczaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wigilia Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować