Smażona pierś z kaczki

4.51 (170 ocen)

Bardzo soczysta i smaczna smażona pierś z kaczki

Składniki:


  • 2 piersi z kaczki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Smażona pierś z kaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Piersi z kaczki umyć, osuszyć.
    Delikatnie naciąć w kratkę skórę a potem posolić ją i oprószyć pieprzem.
    Po 30 minutach piersi ułożyć na zimnej patelni skórą do dołu i od momentu jak filety zaczną skwierczeć smażyć 7 minut.
    Potem obrócić na drugą stronę i smażyć 5 minut.
    Usmażone piersi włożyć na blaszkę do pieczenia albo jeśli macie patelnię bez plastikowych rączek i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 4 minuty.
    Potem piersi wyłożyć na kratkę i zostawić na kilka minut aby odpoczęły.
    Przed podaniem kroić w plastry, można podać z konfiturą z żurawiny lub z tym co lubicie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kaczka Mięso Pierś z kaczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować