Smażona kanapka z wkładką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Pyszna, chrupiąca kanapka z patelni, idealna na śniadanie lub kolację. Polecam :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Średni

Składniki:

  • kromki chleba 3 szt.
    wędzonka 3-4 plastry
    papryka czerwona 1 kawałek
    papryka żółta 1 kawałek
    papryka zielona 1 kawałek
    szczypior z cebulką 1 szt.
    jajka kurze 2 szt.
    ser mozzarella starty
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Kanapki

Smażona kanapka z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażona kanapka, z wkładką. 1. Papryki, szczypior z cebulką i plastry wędzonki kroimy w drobną kostkę, solimy, pieprzymy, smażymy do ich miękkości pod przykryciem.
  • Smażona kanapka, z wkładką. 2. Z kromek chleba oddzielamy środki chleba od skórki.
  • Smażona kanapka, z wkładką. 3. Jajka wbijamy do miseczki i roztrzepujemy ze szczyptą soli.
  • Smażona kanapka, z wkładką. 4. Usmażone papryki z wędzonką wykładamy na talerz. Na patelnię dodajemy troszkę smalcu i kładziemy wyciętą skórkę z chleba, do środka wkładamy łyżeczką usmażone papryki z wędzonką, lekko uciskamy łyżeczką, zalewamy rozbełtanym jajkiem, posypujemy serem i nakrywamy wyciętym środkiem kromki chleba. Smażymy chwilę i smażoną kanapkę nasuwamy na łopatkę, przewracamy na drugą stronę i dalej smażymy przez chwilę do zarumienienia się spodu kanapki.
  • Smażona kanapka, z wkładką. 5. Usmażoną kanapkę wykładamy na talerz. Tą czynność powtarzamy z każdą kanapką. Chyba że smażymy na dużej patelni i od razu usmażymy wszystkie 3 kanapki. Podajemy ze szklanką mleka.

    Smacznego!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować