Smażona cukinia w panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i szybka do wykonana potrwa. Doskonała sama lub jako dodatek do mięs i surówek.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    2 łyżki sezamu białego
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia

Smażona cukinia w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cukinie myje, kroje w plasterki, doprawiam solą i pieprzem. Mąkę, bułkę i sezam mieszam. Jajka roztrzepuję, lekko sole. Plasterki cukinii maczam w jajku, następnie w panierce. Smażę na rozgrzanym oleju, na rumiano.
  • jk 2. Cukinię osączam na papierowym ręczniku. Podaję z dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy