Smalec z rydzami

4.5 (172 ocen)

Ostatnio dostałam kosz rydzów i musiałam je jakoś zużyć ,zrobiłam pyszny smalec

Składniki:

  • 30 dkg rydzów
    0,50 dkg boczku surowego
    0,30 dkg słoniny
    1 duża cebula
    1 jabłko kwaśne
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Smalec z rydzami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze umyć i pokroić w kawałki.
    Boczek i słoninę zmielić maszynką z małymi oczkami.
    Cebulę pokroić w kawałki .Zmielić w maszynce razem z rydzami.
    Boczek i słoninę przesmażyć na patelni aż się wytopi.
    Do boczku dodać zmieloną cebulkę i rydze , wymieszać.
    Jabłko zetrzeć na tarce i dodać do smalcu,razem jeszcze chwile smażyć.
    Około 10 minut.Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować