Smalec z opieńkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Inna alternatywa smalcu, z sezonowymi grzybami, własnoręcznie zebranymi w lesie :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 kostki smalcu
    1 szklanka odgotowanych i zmielonych na drobnej siatce opieniek
    1 cebula
    sól
    ostra papryka w proszku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Smalec z opieńkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smalec roztopić w garnuszku, jak będzie gorący dodać posiekaną drobno cebulę i zmielone opieńki. Smażyć wszystko razem ok. 10 minut. Doprawić solą i papryką. Zlewać do słoików na gorąco i odstawić do zastygnięcia.

Porady

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Opieńki Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować