słodko-kwaśne ragout z selerem naciowym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawa potrawa bezmięsna. Unikalne walory smakowe uzyskuje dzięki dodatkowi miodu.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cebula duża: 1 sztuka
    - seler naciowy, łodyga: 6 sztuk
    - cukinia młoda zielona mała: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - por duży: 1 sztuka
    - miód: 6 łyżek
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - kminek: 1 szczypta
    - bulion warzywny z kostki: 100 mililitrów
    - sok z 1 cytryny: 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 3 łyżki
    - curry w proszku: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Słodko-kwaśne ragout z selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler umyć i pokroić w plasterki. Cebulę i paprykę obrać, pokroić w kostkę. Por przekroić wzdłuż na pół, pokroić. Tak przygotowane warzywa włożyć do garnka, dodać oliwę i dusić 10 minut. W tym czasie cukinię pokroić w talarki. Do garnka dodać cukinię, bulion, curry, kminek, miód i sok z cytryny. Dusić pod przykryciem kolejne 20 minut. Na koniec przyprawić solą i pieprzem do smaku.
    Można podawać jako osobne danie lub dodatek do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Por Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować