słodko-kwaśne pieczone żeberka

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Najlepsza wersja !

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Dwa kg żeberek wieprzowych
    Marynata :
    Dwie łyżki masła 82%
    Małe opakowanie ostrej musztardy
    Łyżka miodu
    Sól pieprz papryka ostra wędzona czosnek granulowany liście laurowe sok z połowy cytryny
    Dodatkowo litr mleka

Słodko-kwaśne pieczone żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka porcjujemy i moczymy w mleku całą noc (w lodówce).
  • 2. Wykonujemy marynatę łącząc wszystkie składniki.
  • 3. Nacieramy dokładnie mięso.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym , szczelnie przykrywamy folią aluminiową lub wkładamy w rękaw i pieczemy ok 1,5godz w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy